“Araştırma ve Yayın Etiği” Konulu Hizmet İçi Eğitim Programı Gerçekleştirildi
7 Mayıs 2024 | 12:55

Üniversitemiz Personel Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Araştırma ve Yayın Etiği” adlı hizmet içi eğitim programı gerçekleştirildi. Programa İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Aydın Kayaer, akademik ve idari personel katıldı.

Çevrim içi olarak yapılan programın moderatörlüğünü Eğitim Şube Müdürü Ayça Tunçay üstlenirken, programda eğitmen olarak üniversitemiz Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erden Banoğlu yer aldı.

Açılışta söz alan Eğitim Şube Müdürü Ayça Tunçay, 2024 yılında 34’üncü hizmet içi eğitim programını düzenlediklerini ifade etti. Programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Eğitim Şube Müdürü Ayça Tunçay sonrasında sözü sunumu yapmak üzere Prof. Dr. Erden Banoğlu’na bıraktı.

Sözlerine bilim insanı olmak isteyen herkesin toplum içinde saygınlık ve güvenirlik kazanması gerektiğini vurgulayarak başlayan Prof. Dr. Erden Banoğlu, toplumda yankı yaratacak işler yapmanın bilim insanlarının önemli özelliklerinden biri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Banoğlu, bilimsel altyapının kurulmadığı, soran, sorgulayan, araştıran, yanlışlayan eğitimin olmadığı süreçlerde bilim etiğinden de söz edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Sunumunda sahte dergilerin yaygınlaşmasından bahseden Prof. Dr. Erden Banoğlu, eğitim bilimleri alanının Türkiye’deki tüm alanlar içinde en çok sahte dergiye ve kongre katılımlarına sahip olan alan olduğunu ifade etti. Bu alandaki savunma ve yaptırımlar hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Erden Banoğlu, Yükseköğretim Kurumları Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği Yönergesinin her araştırmacı tarafından detaylı bir şekilde incelenmesi gerektiğini söyleyerek sunumunu sonlandırdı.

Hizmet içi eğitim programını izlemek için linki tıklayınız.

araştırma ve yayın-1 araştırma ve yayın-1 araştırma ve yayın-1 araştırma ve yayın-1
background image